Natuurateliers‎ > ‎

Door wie?

In 2013 startte ik een praktijk in Rotselaar “De Krekel & De Mier” voor kinderen en gezinnen met moeilijkheden. Als zorgcoördinator in een basisschool ontdekte ik dat mijn voorgeschiedenis aan opleidingen in deze sector helemaal op zijn plaats is. De combinatie van mijn sociaal-pedagogische achtergrond en het creatieve in de opleiding kwam hier helemaal tot zijn recht.

Ik studeerde readaptatie-wetenschappen (sociale hogeschool) en kunstwetenschappen & archeologie (universiteit). Verder heb ik een getuigschrift van kinderpsychologie en behaalde ik een postgraduaat psycho-pedagogische counseling (begeleiding en gesprekvoering). Onder het motto levenslang leren volg ik regelmatige bijscholingen en cursussen (o.a. rouwverwerking bij kinderen, kopp-kinderen, talenten van kinderen, ouderschap na echtscheiding, creatief communiceren met kinderen…)

 

In mijn praktijk vertaalt zich dit in een grote flexibiliteit en vindingrijkheid. Ik geloof ook heel erg in het probleemoplossend vermogen van de mens. Vaak volstaat het een duwtje in de rug te geven of de creativiteit en het probleemoplossend vermogen te stimuleren.

 

De natuurateliers waren hiervan een logisch gevolg, vooral omdat er heel wat kinderen aangemeld werden met faalangst. In kleine groepjes van max 8 kinderen zijn we in de natuur, we proberen iedereen zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn. Het is een heel creatief atelier, presteren is uit den boze en ik zou ondertussen een boek kunnen schrijven over de geweldige vooruitgang en dito ervaringen die veel van de deelnemende kinderen daar opdeden. Zie ook de facebookpagina van “De Krekel & De Mier”.

 

 

 Comments