Door wie

Mijn naam is Lien Bielen (1969), ik ben gehuwd en heb twee kinderen.
 
Als zorgcoördinator in een basisschool ontdekte ik dat mijn voorgeschiedenis aan opleidingen in deze sector helemaal op zijn plaats is. De combinatie van mijn sociaal-pedagogische achtergrond en het creatieve in de opleiding kunstwetenschappen (ik werkte o.a. ook in een atelier, bij kunstenaar Jan Fabre) kwam hier helemaal tot zijn recht.
Ik studeerde readaptatie-wetenschappen (sociale hogeschool) en kunstwetenschappen & archeologie (universiteit). Verder heb ik een getuigschrift van kinderpsychologie en behaalde ik een postgraduaat psycho-pedagogische counseling (begeleiding en gesprekvoering). Onder het motto levenslang leren volg ik regelmatige bijscholingen en cursussen (o.a. rouwverwerking bij kinderen, kopp-kinderen, talenten van kinderen, ouderschap na echtscheiding, creatief communiceren met kinderen…)

In mijn praktijk vertaalt zich dit in een grote flexibiliteit en vindingrijkheid. Ik vervaardig het didactische materiaal op maat van het kind en pas mijn aanpak aan de specifieke noden van het gezin aan. Ik geloof ook heel erg in het probleemoplossend vermogen van de mens. Vaak volstaat het een duwtje in de rug te geven of de creativiteit en het probleemoplossend vermogen te stimuleren.

Bij het begin van mijn praktijk in 2013 startte ik ook met het geven van natuurateliers. Ik huur daarvoor een boshut op de Middelberg (aan het St Pauwelscentrum in Wezemaal). In kleine groepjes van max 8 kinderen zijn we in de natuur, we proberen iedereen zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn. Het is een heel creatief atelier, presteren is uit den boze en ik zou ondertussen een boek kunnen schrijven over de geweldige vooruitgang en dito ervaringen die veel van de deelnemende kinderen daar opdeden. Voor meer info hierover kan je me mailen. 
In functie hiervan start ik dit schooljaar 2017-2018 ook de opleiding tot Herborist aan de Europese Academie (naast mijn begeleidingen en het geven van de natuurateliers).

Tot slot ben ik empatisch, en voldoende fijngevoelig voor het observeren, het interpreteren, en het juist inschatten van moeilijkheden.